În conformitate cu prevederile art. 8 din Ordonanța Militară nr. 2 din data de 21.03.2020, autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor.

În acest sens, din totalul de 7.256 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani au fost identificate un număr de 1.923 de persoane, cu domiciliul în municipiul Sighetu Marmației care locuiesc singure, la adresa de domiciliu.

Pentru a putea stabili persoanele în vârstă pe peste 65 de ani fără susținători (aparținători) sau altă formă de ajutor, DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ desfășoară în teren această activitate cu 15 echipe mobile a câte 2 persoane sprijinită de voluntarii asociațiilor „SZMISZ “ și „SUNTEM VOCEA LOR “

Echipele mobile mixte care acționează în teren au ca și semn distinctiv legitimația de serviciu și ordinul de deplasare, pentru cele ale Direcției de Asistență Socială, și legitimație cu inscripția VOLUNTAR pentru asociațiile „SZMISZ “ și „SUNTEM VOCEA LOR“

Informațiile pe care le colectăm se referă doar la posibilitatea sau imposibilitatea procurării produselor necesare traiului zilnic în această perioadă sau alte nevoi urgente.

Noi suntem la datorie pentru voi, Voi staţi acasă pentru noi!!!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și