Pe baza imaginilor surprinse de aceste camere, Poliția municipiului Sighetu Marmației a avut un mare ajutor în rezolvarea unor dosare, în special legate de furturi, tâlhării și alte infracțiuni cu violență, precum loviri, agresiuni și chiar de omor. Totodată, camerele de supraveghere s-au dovedit a fi utile și Poliției rutiere în rezolvarea unor dosare și clarificarea circumstanțelor în care s-au produs diverse accidente.

Din păcate, în ultimii patru ani, administrația locală a municipiului Sighet a decis să nu mai plătească taxa anuală de mentenanță a sistemului de supraveghere, camerele video căzând pe rând, una după alta. Așa că, din cele peste 30 de camere funcționale la începutul anului 2016, am ajuns ca astăzi să mai funcționeze doar două, și acestea în mod defectuos.

Consilierii locali Gavrilă Mihali și Daniela Onița-Ivașcu, membri ai Comisiei juridice și de ordine publică din cadrul Consiliului local Sighet, au depus o cerere prin care solicită Primarului să repare în regim de urgență sistemul de supraveghere din municipiu, având în vedere că în ultima vreme s-au înmulțit faptele antisociale (furturi, acte de violență etc.), răufăcătorii profitând de nefuncționarea camerelor de supraveghere.

„Deși întregul oraș se află într-o stare dezastruoasă, cu drumuri pline de gropi și multe fără asfalt, clădiri istorice care stau să cadă și cu fațade neîngrijite, cu numeroase așa zise `garaje` printre blocuri care dau un aspect sinistru cartierelor, măcar sistemul de supraveghere video a orașului să fie funcțional. De funcționarea acestuia depinde mult și siguranța cetățenilor, motiv pentru care am solicitat primarului ca în regim de urgență acesta să fie reparat și să devină din nou funcțional. În calitate de fost polițist știu ce mult îi pot ajuta pe polițiști într-o anchetă imaginile surprinse de o cameră de supraveghere, reducând timpul de soluționare a unui dosar și costurile aferente anchetei. Totodată, camerele de supraveghere îi descurajează pe mulți dintre cei certați cu legea să mai comită fapte antisociale”, a declarat consilierul local Gavrilă Mihali pentru Sighet 247.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și