Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei a fost înregistrat, la data de 01.04.2020, un dosar penal, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi ped. de art. 352, alin. 1 şi 9 din Codul penal, constând în aceea că mai multe persoane, aflate în carantină la Motelul Nova din Sighetu Marmaţiei, nu respectă restricţiile stabilite în perioada de carantină, privind separarea de alte persoane, în sensul că s-au întâlnit în barul motelului, practicând jocuri de societate şi consumând diverse băuturi.

Aspectele mai sus arătate au fost filmate şi postate pe reţeaua de socializare Facebook, imaginile fiind difuzate şi de către un post de televiziune în cadrul unei emisiuni informative.

Aspectele sesizate au fost comunicate şi DSP Maramureş.

Precizăm faptul că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi libertăților prevăzute de lege.

Precizăm că efectuarea urmăririi penale in rem este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet