Perchezițiile vin în contextul în care Curtea de conturi a României a efectuat un Audit la U.A.T. Sighet la mijlocul anului 2015. În Raport, Curtea de conturi a identificat numeroase nereguli, printre care și câteva aspecte legate de acordarea de finanțări a sportului, în special Fotbalul. Curtea de conturi a dispus recuperarea unor sume consistente din finanțările acordate în mod nelegal Clubului de fotbal sighetean.

Cu toate că instituția Primarului a fost obligată să recupereze aceste sume, finanțările în fotbalul sighetean au continuat, fiind aprobate de către Consiliul local al municipiului, cu toate că Secretarul Primăriei a emis aviz de nelegalitate pe fiecare proiect de hotărâre în parte. Inițiatorii Hotărârilor de CL au fost Primarul inculpat în alte dosare, Ovidiu Nemeș, și consilierul local PNL, Tomșa Petru. Ultima tranșă de finanțare în sumă de 500.000 lei a fost dispusă de către CL Sighet la ultima ședință de Consiliu de la finalul lunii februarie. Ultima tranșă aprobată încă nu a fost virată către Club.

Surse din interiorul Primăriei au declarat pentru Sighet 247 că au fost citate de către DNA la audieri mai multe persoane din administrația locală, dar și doi consilieri locali în funcție. Aceleași surse mai arată că mai mulți consilieri locali care au votat favorabil în sensul acordării de bani pentru fotbal se tem acum că vor fi obligați să plătească din buzunar sumele respective, care sunt de ordinul sutelor de mii de lei noi.

Procurorii DNA au descins și la Serviciul public de gospodărire „Urbana” și la Administrația Stadionului municipal Sighet, ridicând saci de documente. Sursele noastre arată că procurorii DNA sunt foarte interesați să afle cum au fost cheltuiți banii publici pentru renovarea Stadionului și pentru întreținerea echipei de fotbal. Aici iese în evidență faptul că un mic întreprinzător privat, Întreprindere Individuală Calena Marius, este principalul beneficiar al contractelor cu Primăria și Urbana, încasând sume de milioane de lei noi. Tot aceeași Î. I. Calena Marius este cea care fie zugrăvește câte o școală sau grădiniță din municipiu, fie cea care „întreține” spațiile verzi etc.

Întreprinderea Individuală Calena Marius a fost înființată în anul 2013, aparținând persoanei cu același nume și având adresa în Sighetu Marmației, Str. Gheorghe Bilașcu. Este foarte dubios cum o mică întreprindere individuală, nou înființată, primește brusc toate lucrările importante din municipiu, încasând milioane de lei noi de la bugetul local în ultimii doi ani.

Sursele noastre ne-au declarat că perchezițiile au mai scos la iveală încă un aspect curios: hrana jucătorilor de la Clubul de fotbal a fost asigurată pentru o lungă perioadă de timp de către o singură firmă, „Arena Bar”, firmă care aparține cumnatului lui Ovidiu Nemeș. Este cel puțin o coincidență curioasă faptul că din câte restaurante și firme care activează în domeniul alimentației publice la nivel de municipiu, exact birtul aparținând cumnatului Primarului Ovidiu Nemeș a fost cel care până acum un an de zile a asigurat meniul zilei jucătorilor de fotbal sigheteni.

Surse din interiorul societății „Urbana” au declarat pentru Sighet 247 că directorul acestei societăți, Ioan Șuștic, este pulbere de nervi, având în vedere că acesta este deja cercetat și în alte dosare penale de către procurori: construcția unui pod din beton peste Valea Cufundoasă fără a deține autorizație de construcție și fără acordul Consiliului local, consolidarea râpei de lângă drumul care duce la celebra herghelie din oraș, reabilitarea parcului „Grădina Morii” ș.a. În ultimele două dintre dosare amintite, procurorii anchetează atât societatea „Urbana” cât și pe directorul acesteia, Ioan Șuștic, cu privire la faptul că lucrările de reabilitare s-au atribuit fără a se face o licitație publică în acest sens, deși legea obliga la acest lucru.

Sighet 247 va ține la curent opinia publică cu evoluția din dosarul „Fotbalul”, pe măsură ce vor apărea noi informații.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Tatuaje Sighet

Citește și