Un partid se pare că pe bază de tabel a cumpărat persoanele defavorizate din mai multe cartiere din Sighet, în special Unirii, Cuza Vodă și Bogdan Vodă, oferindu-le o sumă de bani (cele mai multe surse indică suma de 100 lei / votant cumpărat), în două rate: cei care au acceptat, au primit inițial suma de 50 lei, au fost trecuți cu nume și prenume într-un tabel, iar după ce vor ieși de la vot urmează să primească diferența de 50 lei.

Același partid a sunat numeroși sigheteni să îi îndemne să voteze cu candidații acestuia pentru funcțiile de Primar și consilieri locali. Se pare că aceeași practică, de a suna insistent sighetenii să voteze cu candidații partidului respectiv, se va practica și astăzi. Sighet 247 îi îndeamnă pe cei care sunt sunați să anunțe organele de Poliție prin Serviciului unic de urgență 112 și să raporteze cele petrecute, dând cât mai multe detalii.

Alt partid s-a organizat pe cartierele Iapa și Valea Hotarului, având și numeroase autoturisme de teren puse la dispoziție, care să care votanții din zonele îndepărtate la secțiile de votare. După votare, sub pretextul serbării unei zile de naștere, cei care au votat vor petrece restul zilei până noaptea târziu la o pensiune din zonă, evident, în mod gratuit, potrivit surselor noastre.

Ba mai mult, potrivit surselor noastre, în fața secțiilor de votare vor fi poziționați oameni ai acestor partide, care vor continua propaganda electorală și vor căuta să convingă alegătorii să voteze cu candidații lor, vorbind urât și prezentând informații mincinoase la adresa celorlalți candidați.

Încă nu este clar care sunt sumele cheltuite de cele două partide, dacă informațiile se confirmă, dar cert este că vorbim de ordinul a sute de mii de euro.

Miza este una foarte mare, în condițiile în care niciun partid politic nu a reușit să prevadă pe simulări interne cine va fi viitorul Primar al municipiului Sighet, astfel că fiecare vot contează. Singura variantă de a contracara aceste practici este ca sighetenii să se prezinte în număr cât mai mare la VOT, indiferent cu cine decid să voteze, reducând astfel impactul voturilor cumpărate.

Sighet 247 va ține la curent publicul sighetean pe durata întregii zile cu privire la evoluția acestor practici.

ACTUALIZARE

Verificări la Sighetu Marmaţiei privind cumpărarea de voturi

Informaţiile au fost confirmate şi de autorităţi. “La Sighet, Maramureș, structurile de specialitate ale MAI efectuează verificări după ce în presă au apărut informații privind cumpărarea de voturi.

De asemenea, au fost înregistrate mai multe sesizări de așa-zis turism electoral, toate fiind de urgență verificate. Vă reamintesc că pentru prevenirea acestor fapte, efectivele MAI organizează filtre rutiere în toată țară”, se arată în comunicatul transmis de MAI.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet