Eniko este suferindă. În urma mai multor afecţiuni a fost supusă la o serie de intervenţii chirurgicale. Medicii au fost nevoiţi să-i extirpeze un rinichi şi o porţiune de colon. Ajunsese să sufere şi de malnutriţie, lucru constatat de către medici. A stat în comă peste o lună de zile. Se deplasează doar cu ajutorul unui cadru. Din nefericire, până în prezent nu i s-au întocmit formele legale pentru a beneficia de o pensie de boală. Cât i-au trăit părinţii a avut un sprijin. După decesul acestora a rămas complet neajutorată.

“Mi-aş dori să pot lucra ca să nu fiu nevoită să depind de bunăvoinţa acestor oameni cu suflet mare, vecinii mei. Îmi este tare greu”, a spus cu lacrimi în ochi Eniko Thuri.

“Am fost impresionaţi de drama acestei femei. O ajutăm şi noi cât putem, din puţinul nostru. Acest lucru nu este îndeajuns. Fiind şi noi pensionari, avem resurse financiare limitate”, au spus Ana Gherman şi Anuţa Utan, vecine.

“Fiind un caz social, fără aparţinători, vom iniţia demersurile legale pentru obţinerea drepturilor ce i se cuvin, pensie de invaliditate şi încadrarea într-un grad de handicap”, a spus Cornel Petrovai, asistent social în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Sighetu Marmaţiei.

Cei care vor să o ajute pe Eniko Thuri o pot face sunând la telefon: 0740310575.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet