Redăm mai jos postarea consilierului local Nicolae Iuga, atașând totodată câteva fotografii ilustrative, legat de cum ar trebui să arate strada după reabilitare:

REABILITAREA ȘI ASFALTAREA DRUMURILOR DIN SIGHET - PRIORITATE MAXIMĂ ÎN BUGETUL LOCAL AL ANULUI 2021

În calitate de președinte al Comisiei de buget-finanțe, alături de colegii mei din comisie (Fellner Arthur, Sorin Petrovan, Tomșa Petru), am decis ca în acest an să alocăm cea mai mare parte a bugetului local în asfaltarea și reabilitarea drumurilor din municipiul Sighet.

Doresc să mulțumesc membrilor Comisiei, alături de care am lucrat pe buget timp de patru zile câte 8-10 ore / zi, astfel încât să ajungem la varianta optimă de buget, astfel încât fiecare leu să fie cheltuit strict în interesul orașului.

Pentru prima dată în istoria Consiliului local, am discutat cu fiecare director de instituție din cadrul Primăriei Sighet și cu toți directorii instituțiilor de învățământ din oraș, astfel încât să aflăm în mod direct care sunt prioritățile urgente ale acestora.

Chiar dacă am supărat pe câțiva consilieri locali și pe Primar tăind din cheltuielile propuse de către aceștia (în special când am tăiat din fondurile propuse de Primar pentru fotbal), am considerat că reabilitarea drumurilor trebuie să fie prioritară în fața evenimentelor sportive și a festivalurilor.

Mai jos puteți urmări câteva poze în care puteți vedea proiectul meu și al Comisiei de buget-finanțe referitor la cum ar trebui să arate strada Mihai Eminescu după reabilitare. În acest sens am alocat fondurile necesare, iar dacă va fi cazul, vom suplimenta aceste fonduri. Stradă cu sens unic și cu o singură bandă carosabilă pe mijloc, împrejmuită de piste de biciclete pentru ambele sensuri.

Strada Mihai Eminescu este principala stradă circulată de copii, tineri, pensionari și nepoței timp de 8-9 luni pe an. Astfel, ne asigurăm că pe această stradă se va circula cu viteză redusă, pentru siguranța pietonilor și bicicliștilor.

Voi prezenta în curând întreaga listă de investiții și reparații, așa cum a fost gândită de către membrii Comisiei.

Nicolae Iuga,
președinte Comisie buget-finanțe


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet