Datorită nemulțumirilor înregistrate în ultimul timp legate de modul în care administația locală înțelege să răspundă problemelor cu care se confruntă iepenii (drumuri, apă, canalizare etc.) locuitorii din Iapa se gândesc serios să iasă din componența administrativă a Sighetului și să fie preluați de… comuna Sarasău.

“Ne-am săturat să fim luați în seamă doar când vin alegerile. Atunci devenim foarte importanți. Ni se promite tot sprijinul. Odată ce alegerile au trecut, rămânem doar cu promisiunile. Plătim impozitele aferente unui municipiu, dar avem condiții de trai improprii .Văzând modul în care Sarasăul s-a dezvoltat în ultima perioadă și cum sunt tratate cu seriozitate problemele localnicilor de către administația locală am demarat o acțiune de strângere de semnături pentru a fi preluați de Sarasău”, a spus unul dintre inițiatorii acestui demers inedit.

“Dacă locuitorii din Iapa își doresc cu adevărat acest lucru și dacă vor fi întrunite condițiile legale îi vom prelua”, a spus Ioan Covaci, primarul comunei Sarasău.

Demersul locuitorilor din cartierul sighetean trebuie să urmeze anumite proceduri. Nu este primul caz în care localități din Maramureș s-au separat, formând comune distincte (Coaș – Săcălășeni, Poienile Izei – Botiza, Gârdani – Sălsig) dar este pentru prima dată când locuitorii unui oraș vor să fie preluați de o comună. Trebuie strânse semnăturile locuitorilor pentru inițierea unui referendum (întrucât sunt puține șanse ca referendumul să fie inițiat prin vreo hotărâre a Consiliului Local Sighet!).

Dacă inițiativa celor din Cartierul Iapa, de a se desprinde de Sighet, va reuși, rămâne de văzut. S-ar putea ca administrația sigheteană să își schimbe strategia și să rezolve problemele celor din Iapa și atunci situația s-ar putea liniști.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și