În acest context, un magazin din Sighetu Marmaţiei vinde credincioşilor lumânări confecţionate din lemn, care în mod normal ar trebui să fie fabricate exclusiv din ceară sau parafină.

Gheorghe Zubaşcu ne-a semnalat faptul că, în timp ce lua parte la o înmormântare, pe Valea Izei, în localitatea Şieu, a constatat că lumânarea pe care o ţine în mână s-a stins brusc şi a început să simtă miros de lemn ars. În acel moment, s-a uitat mai atent şi a văzut că de fapt ceea ce ţine în mână, pe post de lumânare, era un fals. Practic, în loc de fitil, cei care au fabricat lumânarea au pus o bucată de lemn.

„Sub stratul superficial de parafină, care nu era mai gros de maximum un centimetru, se afla o bucată de lemn cu lungimea de aproximativ 50 centimetri. Am aflat că aceste aşa-zise lumânări au fost cumpărate, de o persoană din Ieud, de la un magazin care nu are nicio legătură cu biserica, situat undeva în Sighetu Marmaţiei”, a povestit Gheorghe Zubaşcu. Acesta a mai adăugat că pentru respectiva înmormântare au fost achizioţionate şase astfel de lumânări, preţul de vânzare fiind de 25 lei/bucată.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Maramureş au precizat că, până în momentul de faţă, nicio persoană nu a reclamat aceste lumânări din lemn.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet