Pentru ca Autoritatea Naţională de Integritate să nu îi considere incompatibili sau în conflict de interese pe o parte dintre consilierii locali, secreatrul primăriei, Sorin Rednic, i-a sfătuit pe aceştia să renunţe la calitatea lor de reprezentanţi în consiliile de administraţie ale instituţiilor aparţintoare Consiliului Local Sighet.

„Consilierii locali au fost sfătuiţi să încerce să evite situaţiile interpretabile în ceea ce priveşte prezenţa lor în consiliile de administraţie ale unor instituţii ce pot genera eventuale decizii de incompatibilitate. Este vorba despre o hotărâre mai veche a Consiliului Local, din 2012, prin care membrii Consiliului Local sunt şi reprezentanţi în consiliile de administraţie ale unor instituţii.O parte dintre aceştia şi- au dat semisia din funcţia de reprezenţi în diferite comisii de adminsitraţie. Dacă şi ceilalţi consilieri locali vor demisiona din consiliile de administraţie vom lua act de aceste decizii” a declarat Sorin Rednic, secretarul primăriei Sighetu Marmaţiei.

În cazul în care consilierii locali nu vor demisiona din consiliile de adsministraţie riscă sa fie consideraţi incompatibili sau în conflict de interese de către ANI.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și