Este vorba despre o adolescentă de 15 ani, dintr-un centru de primire în regim de urgenţă din Sighetu Marmaţiei, care a rămas însărcinată cu iubitul ei, un tânăr de 20 de ani, din aceeaşi localitate. Sarcina minorei a fost descoperită în urma unei proceduri uzuale, adică efectuarea unui test de sarcină, care se face periodic, la mai multe fete aflate în plasament.

Vrea să se mărite la 16 ani

Minora este însărcinată în cinci săptămâni şi intenţionează să păstreze copilul. Mai mult, odată cu împlinirea vârstei de 16 ani, aceasta vrea să solicite demararea procedurilor în vederea obţinerii dispensiei de căsătorie cu tatăl copilului. Grav este faptul că minora a făcut parte dintr-un program de prevenire a sarcinilor nedorite, pe care însă nu l-a respectat, refuzând administrarea de anticoncepţionale. Totul a ieşit la iveală în data de 17 iulie. Potrivit celor din cadrul DGASPC, fata nu este pentru prima oară în vizorul celor din sistem, aceasta având în nenumărate rânduri un comportament deviant, deseori fugind din centrul de plasament. Aceasta se află în centrul de plasament împreună cu sora ei de 17 ani, din anul 2013, după ce autorităţile i-au acuzat pe părinţii lor de neglijare gravă.

Prietenul fetei, cercetat penal

Autorităţile au depus o plângere la poliţie pentru demararea cercetărilor împotriva tatălui copilui. Tânăra a fost evaluată psihiatric şi, în continuare, specialiştii îi evaluează amănunţit sarcina şi starea de sănătate. „Tânăra doreşte păstrarea sarcinii şi vrea ca la împlinirea vârstei de 16 ani să se căsătorească cu tatăl copilului. Aceasta a făcut parte dintr-un program al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Maramureş pentru prevenirea sarcinilor nedorite şi nu l-a respectat. Ea a declarat că a vrut să întreţină relaţii sexuale cu tânărul. Nerespectând programul, înseamnă că a urmărit să rămână însărcinată”, a declarat Raoul Dromereschi, reprezentantul DGASPC Maramureş. Minora de 15 ani este a treia gravidă din plasament, de la începutul acestui an, în Maramureş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet