În cadrul activităţilor desfăşurate pentru a verifica dacă se respectă măsura arestului la domiciliu, poliţiștii sigheteni au identificat un tânăr din municipiu care a încălcat obligațiile impuse de instanță. Pe numele său s-a dispus măsura arestului la domiciliu, însă la data de 23 decembrie a.c. a părăsit imobilul unde își executa măsura.

Acesta a fost prezentat instanței care a dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.
Măsura arestului la domiciliu constă în obligaţia impusă inculpatului, pe o perioadă determinată, de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta.

Conform Art. 221 din Codul de Procedură Penală, pentru supravegherea respectării măsurii arestului la domiciliu sau a obligaţiilor impuse inculpatului pe durata acesteia, organul de poliţie poate pătrunde în imobilul unde se execută măsura, fără învoirea inculpatului sau a persoanelor care locuiesc împreună cu acesta. În cazul în care inculpatul încalcă cu rea-credinţă măsura arestului la domiciliu sau obligaţiile care îi revin ori există suspiciunea rezonabilă că a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, judecătorul, la cererea motivată a procurorului sau din oficiu, poate dispune înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive, în condiţiile prevăzute de lege.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!