„De la începutul pandemiei, din 16 martie, am avut zece cazuri. Am avut cetățeni provenind din localități situate în proximitate. Au fost vindecați. Am avut chiar și caz tată-fiu, la fel vindecați. Am avut și cazul nou, al IT-istului de la spital, însă nu e așa cum se zice, că el ar fi împărțit salariile. Banii se dau pe card” – a declarat, pentru DirectMM.ro, Dan Dunca, managerul Spitalului Municipal Sighetu Marmației.

Există o anchetă epidemiologică în curs, însă șeful unității medicale spune din start că șansa infectării de către alte persoane e mică. „Nu știm ce fac angajații noștri după ce ies din tură, însă am siguranța că sunt responsabili. Angajatul nostru are aproximativ 45 de ani și este în stare bună, nu văd altceva, însă nu știm de unde a luat COVID-19. El nu intră în contact cu pacienții. Ancheta DSP va lămuri asta” – a adăugat Dan Dunca.

Ceilalți infectați în ultimele zile nu provin din Sighetu Marmației, ci din comunele aparținătoare. Din surse independente de autoritățile municipiului de pe Tisa, am aflat că ar proveni din Săpânța și Bogdan Vodă, însă acestea sunt cazuri răzlețe.

În clipa în care redactăm acest material, avem 80 de cazuri în Maramureș de la începutul pandemiei. 2 oameni au murit. 64 au fost declarați vindecați. Avem 16 cazuri active. Ține de noi să nu avem cazuri în plus, e numai un apel la responsabilitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet