Deși cetățenii sunt informați să nu dea bani cerșetorilor că, în cele mai multe cazuri, banii ajung la capi ai unor rețele infracționale bine organizate de cerșetorie, totuși mulți dintre cetățeni dau bani cerșetorilor.

Publicăm o fotografie făcută azi la ora 14:00, fotografie pe care am primit-o pe adresa redacției, în care puteți observa ce fac cerșetorii agresivi când nu cerșesc: stau liniștiți și consumă alcool și alte substanțe interzise. Nici mai mult, nici mai puțin, cerșetorii din fotografie (între care și un copil) stau liniștiți în parcarea dintre supermarketurile Lidl și Unicarm și servesc... BERE.

Oare chiar Poliția / Poliția locală nu pot face nimic, sau pur și simplu nu au chef de muncă? Legea este de partea lor: utilizarea minorului în scop de cerșetorie este INFRACȚIUNE, se pedepsește cu închisoare și părinții sunt decăzuți din drepturi, adică minorul este luat de sub tutela lor și dați spre creștere și educare într-un centru al statului, sau dați spre adopție unor părinți care să se ocupe de aceștia.

Sighet 247 a solicitat un punct de vedere IPJ Maramureș și DGASPC Maramureș cu privire la cele relatate în articolul de față.

ACTUALIZARE IPJ Maramureș:

Se pare că articolul apărut pe Sighet 247 nu a rămas fără urmări. Polițiștii sigheteni au început să îi amendeze pe cerșetori și să le confiște banii proveniți din cerșetorie, însă nu ni se spune nimic despre întocmirea de dosare penale celor care folosesc copiii în scop de cerșetorie.

Redăm mai jos comunicatul emis de IPJ Maramureș:

Ieri, 16 februarie, polițiștii din Sighetu Marmației au efectuat o acțiune pentru prevenirea delictelor silvice, a respectării normelor de conduită în traficul rutier precum și pentru combaterea cerșetoriei.

În cadrul acțiunii polițiștii au legitimat 25 de persoane, au verificat 20 de autovehicule și au aplicat 15 sancțiuni contravenţionale, din care 9 pentru combaterea cerșetoriei.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 4490 de lei.

Totodată, polițiștii au ridicat suma de 446 de lei de la persoanele care au apelat la mila publicului prin cerșetorie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet