În data de 31 decembrie a.c., la nivelul Serviciului Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în cooperare cu Detaşamentul Sprijin Operativ şi S.P.F. Sighetu Marmaţiei.

Astfel, în jurul orei 1.00, echipajele poliţiei de frontieră au depistat pe direcţia localităţii Sighetu Marmaţiei patru persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa.

Din primele verificări a rezultat faptul că bărbaţii nu vorbesc limba română şi sunt de origine asiatică, fapt pentru care au fost conduşi la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Cele patru persoane au fost identificate ca fiind cetăţeni Sri Lanka cu vârste cuprinse între 21 şi 46 ani.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie încheiat între Comunitatea Uniunii Europene şi Ucraina, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră vecine, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet