Redăm mai jos comunicatul de presă remis redacției de către Asociația „Sorin Vlașin - Împreună pentru Maramureș”, organizatorul evenimentului:

„Încondeierea sau `împistritul` ouălor reprezintă un obicei străvechi în tradiţia românească. Ouăle încondeiate sunt o mărturie a datinilor, credinţelor şi obiceiurilor pascale, reprezentând un element de cultura spirituală specific românească.

Deoarece oul rosu este purtătorul unor semnificaţii profunde legate de învierea lui Hristos şi de reînnoirea naturii, creştinii s-au ostenit să-l încondeieze, desenând cu ceară motive decorative ancestrale, de o rară frumuseţe.

Când am gândit această acţiune ne-am imaginat următorul tablou: soare, natură, copil, zâmbet şi creativitate. Acest tablou s-a transpus în realitate şi în cadrul Atelierului de azi, amenajat în Parcul Central, peste 200 de copii au avut prilejul de a se bucura, de a picta şi de a da frâu liber creativităţii.

Iepuraşii promişi la acţiunea precedentă şi-au găsit o nouă familie.

Mulţumim Horia Scubli pentru sprijinul acordat în demararea acestui proiect !!

Mulţumiri speciale voluntarilor Asociaţiei `Sorin Vlașin - Împreună pentru Maramureș` pentru implicare!

Mulţumiri speciale lui Simion Daniel pentru iepuraşii vienezi care au bucurat copiii în cele două acţiuni ale noastre din ultimele zile!”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și