Redăm mai jos comunicatul de presă remis redacției de către Asociația „Sorin Vlașin - Împreună pentru Maramureș”, organizatorul evenimentului:

„Încondeierea sau `împistritul` ouălor reprezintă un obicei străvechi în tradiţia românească. Ouăle încondeiate sunt o mărturie a datinilor, credinţelor şi obiceiurilor pascale, reprezentând un element de cultura spirituală specific românească.

Deoarece oul rosu este purtătorul unor semnificaţii profunde legate de învierea lui Hristos şi de reînnoirea naturii, creştinii s-au ostenit să-l încondeieze, desenând cu ceară motive decorative ancestrale, de o rară frumuseţe.

Când am gândit această acţiune ne-am imaginat următorul tablou: soare, natură, copil, zâmbet şi creativitate. Acest tablou s-a transpus în realitate şi în cadrul Atelierului de azi, amenajat în Parcul Central, peste 200 de copii au avut prilejul de a se bucura, de a picta şi de a da frâu liber creativităţii.

Iepuraşii promişi la acţiunea precedentă şi-au găsit o nouă familie.

Mulţumim Horia Scubli pentru sprijinul acordat în demararea acestui proiect !!

Mulţumiri speciale voluntarilor Asociaţiei `Sorin Vlașin - Împreună pentru Maramureș` pentru implicare!

Mulţumiri speciale lui Simion Daniel pentru iepuraşii vienezi care au bucurat copiii în cele două acţiuni ale noastre din ultimele zile!”.

Citește și

Herodot Grup Sighet