*În data de 6 martie 2015, la nivelul S.T.F. Maramureş – I.T.P.F. Sighetu - Marmaţiei s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în baza datelor deţinute de către lucrătorii noştri conform cărora la un imobil de pe raza localităţii Bistra, se află o cantitate de ţigări de contrabandă, poliţiştii de frontieră s-au deplasat la locaţia respectivă, unde locuieşte Gabriel G., de 39 ani.

Fiind întrebat dacă la domiciliul său are depozitate produse interzise deţinerii, bărbatul a confirmat faptul că în beciul imobilului se află mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că țigările aparţin persoanei în cauză, aceasta intenţionând să le comercializeze pe piaţa neagră de desfacere.

Țigările și persoana implicată în activitatea infracțională au fost transportate la sediu inspectoratului unde în urma inventarierii s-a constatat că este vorba de 7.410 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Polițiștii de frontieră i-au întocmit lui Gabriel G. actele premergătoare sub aspectul săvârșirii săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar la finalizarea cazului urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun. Întreaga cantitate de ţigări în valoare de peste 67.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

* Poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului PF Valea Vişeului, au depistat azi dimineaţă, în jurul orei 5.30, mai multe persoane care transportau către interiorul ţării colete voluminoase.

Echipajul poliţiei de frontieră a procedat pentru reţinerea celor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce şi deoarece aceştia nu s-au supus au fost executate trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În acel moment bărbaţii au abandonat coletele şi au sărit în apa râului Tisa, retrăgându-se pe teritoriul ucrainean.

În urma cercetării zonei au fost descoperite 10 colete care conţineau cantitatea de 5.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 44.000 lei.

Totodată au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

* Lucrătorii din cadrul aceluiaşi sector, s-au deplasat, în data de 6 martie a.c., la un imobil de pe raza localităţii Crasna Vişeului, judeţul Maramureş, în vederea efectuării unei percheziţii domiciliare în baza unui mandat emis de Judecătoria Vişeu de Sus.

Cu această ocazie, în curte imobilului, care aparţine numiţilor Gyorgy D. şi Ana D., a fost descoperit un autoturism marca Volkswagen în care se aflau 28 de colete cu ţigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 13.914 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 124.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Cele două persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar la finalizarea cazului urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și