În data de 18 noiembrie a.c., poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Sighetu Marmaţiei, aflaţi în serviciul de supraveghere a frontierei de stat, au observat, în jurul orei 20.00, cu ajutorul aparaturii din dotare, mai multe persoane care transportau colete voluminoase dinspre frontieră către DN 19, unde era staţionat un autoturism.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au încercat să fugă. În urma acţiunii, au fost reţinuţi doi cetăţeni români, Casian P., de 22 ani şi Sebastian B., de 26 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş.

Unul dintre bărbaţi era șoferul autoturismului taxi care staţiona în apropiere şi lângă care au fost descoperite 9 colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.Acestea urmau să fie transportate cu autoturismul în cauză cu intenţia de a fi comercializate pe piaţa neagră de desfacere.

Autoturismul, ţigările şi cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 6.100 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 54.000 lei.

Cei doi maramureşeni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet