„Ne aflăm în plin proces de reorganizare după ce am reușit să evităm falimentul. Depunem eforturi pentru a oferi sighetenilor un transport de călători eficient și sigur. O piedică majoră o reprezintă fenomenul pirateriei. Cei care practică pirateria, dând dovadă de o nerușinare crasă, au ajuns chiar să ne ia călătorii din stațiile noastre. Acest lucru se întâmplă în fiecare zi.

Atragem atenția celor care preferă să călătorească cu acești pirați că se expun unor mari pericole. Noi oferim un transport public sigur. Fiecare autobuz are inspecția tehnică la zi, există asigurări atât pentru călători cât și pentru bagajele acestora. De asemenea, ne plătim la zi taxele și impozitele. Pirații fac orice pentru a nu intra în legalitate. Deși am făcut numeroase adrese către Poliția Locală și Poliția Națională, aceștia au intervenit doar sporadic.

Pirații, abuzând de faptul că nimeni nu-i trage la răspundere, își văd netulburați de treabă. Vom continua să încercăm să obținem un sprijin eficient din partea oamenilor legii pentru a se stopa acest fenomen. Nu avem nimic împotriva transportatorilor care concurează cu noi, dar să fie o concurență loială, încadrată în normele legale. Riscurile, așa cum aminteam, sunt mari. De exemplu, există un pirat care, deși a accidentat mortal o persoană, continuă să pescuiască călători dintr-o stație de-a noastră. Nu este normal ca o asemenea persoană care sfidează orice normă legală să nu fie trasă la răspundere”, a spus ing. Grigore Șteț, directorul Societății de Transport Public de Călători Maranord.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet