„Din păcate, întreg centrul Sighetului arată foarte mohorât și neîngrijit, cu fațade ce stau să cadă. Din păcate, în multe cazuri este prea multă comoditate și delăsare din partea proprietarilor, inclusiv a Primăriei, în a-și îngriji fațadele: segmente de jgheaburi lipsă, tencuieli și cărămizi din perete care cad în fiecare zi riscând să rănească trecătorii. Împreună cu colegii din Comisia de Urbanism am solicitat administratorului public să ia măsurile legale ce se impun, după cum urmează:

1) să identifice proprietarilor clădirilor cu probleme la fațade, jgheaburi, acoperișuri etc.
2) să notifice în scris proprietarii de clădiri care necesită intervenții și reparații și să le acorde un termen de remediere;
3) dacă cei vizați nu se conformează, să li se aplice amenzi care nu sunt mici și să li se majoreze impozitul pe clădiri cu 500% din valoarea actuală. În acest sens avem mai multe Hotărâri de Consiliu local la dispoziție.

Este inadmisibil să vedem cum cade orașul pe noi și nimeni nu face nimic”, a declarat pentru Sighet 247 consilierul local Gavrilă Mihali, președintele Comisie de Urbanism din cadrul Consiliului local Sighet.

Dacă va asculta cineva din executiv de solicitările Comisiei de Urbanism și se vor lua măsuri, rămâne de văzut.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și