Astfel, consilierii au hotărât menținerea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2020 la nivelul existent în anul 2019. Așa că, taxele și impozitele urmează să crească doar ajustat cu rata inflației, adică cu 4,6%, conform legii. Primarul a solicitat creșterea taxelor și impozitelor cu aproximativ 30%, iar după ce consilierii s-au împotrivit, acesta s-a arătat dezamăgit de decizia luată.

Consilierii au hotărât doar asupra creșterii taxei lunare de utilități pentru vânzătorii din piețele agro-alimentare din Sighet de la 35 lei / lună la 50 lei / lună + TVA, având în vedere creșterea substanțială a prețurilor la apă, gunoi etc.

„Eu nu sunt de acord ca incapacitatea Primarului de a conduce acest oraș să se răsfrângă asupra cetățenilor din municipiu. Nu au decât să scoată orașul din faliment cei care l-au adus în acest stadiu, adică primarul și viceprimarul. Aceștia au gestionat în mod iresponsabil și dezastruos orașul și au mărit salariile în mod nesăbuit”, a declarat în ședința de CL consilierul local Iuga Nicolae.

„Din punctul meu de vedere, o majorare a taxelor și a impozitelor pentru anul 2020 nici nu poate fi pusă în discuție. Consilierii PNL nu vor vota și susține un asemenea proiect, deoarece nu prin această modalitate se aduc bani la bugetul local. Principala prioritate în creșterea veniturilor la bugetul local o reprezintă accesarea de fonduri europene și crearea de facilități pentru mediul de afaceri cu scopul de a atrage noi investitori”, a declarat în ședință consilierul local Daniela Onița Ivașcu.

„Știm cu toții că majoritatea populației din Sighet este una săracă, având venituri reduse, fiind alcătuită în mare parte din pensionari și muncitori cu salariu mic, consider ca fiind inoportună o majorare a taxelor și impozitelor locale. Trebuie să ne gândim în primul rând la protejarea celor cu venituri modeste și foarte mici, pentru că și ei sunt locuitori ai acestui oraș”, a declarat consilierul local Gavrilă Mihali.

„Atât timp cât am fost primar (12 ani - n.r.), eu nu am majorat niciodată taxele și impozitele locale, căutând să protejez populația. Singurele majorări asupra acestora au fost doar cele prevăzute de lege, ajustarea cu rata inflației”, a declarat consilierul local Godja Eugenia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și