Chiar dacă Sindicatul Liber din învățământ (SLI) Maramureș a făcut un apel în rândul dascălilor pentru boicotarea simulării, aceasta s-a desfășurat fără probleme, deși mai mulți membri de sindicat au încercat să dea curs acestei inițiative.

“Cred că nu putem vorbi de o boicotare propriu-zisă a simulării probei de bacalaureat de ieri, deoarece simularea a avut loc în toate unitățile liceale din Maramureș. Putem vorbi însă de refuzul unor colegi din mai multe licee de a participa la organizarea acesteia. Profesori de la licee din Baia Mare, și din Sighet de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” și Liceul Pedagogic „Regele Ferdinand” din Sighetu Marmației au ales să lupte pentru noi toți și să ne susțină revendicările. Și pentru asta trebuie să le mulțumim!”, a declarat, pentru Glasul Maramureșului, Ioana Petreuș, președintele SLI Maramureș.

În aceste licee supravegherea elevilor s-a făcut în mare parte cu nesindicaliști, personal auxiliar și chiar nedidactic sau cu profesori din alte licee.

“Dacă majoritatea colegilor noștri din județ și din țară ar fi luat decizia de a-și respecta semnătura de pe Referendum, de a nu da curs invitației de a înlocui în alte școli și în activitățile la care colegii lor au ales să nu participe, șansele de a atrage atenția asupra rolului marginal spre care guvernanții împing domeniul educației, ar fi mult mai mari. Recunoaștem că solidaritatea ne-ar face mai puternici”, a mai precizat Ioana Petreuș.

Refuzul dascălilor de a participa la simulare a fost gândit ca un mod de a se manifesta și de a-și face cunoscute nemulțumirile, dar și o chemare la dialog pentru orice Guvern.

Simularea probelor scrise a examenului de Bacalaureat continuă dupăurmătorul calendar:
– 20 martie: Limba și literatura maternă – proba E) b) – clasele a XI-a și a XII-a;
– 21 martie: proba obligatorie a profilului – proba E) c) – clasele a XI-a și a XII-a;
– 22 martie: proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – exclusiv elevii clasei a XII-a;
– 30 martie: comunicarea rezultatelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet