Proiectul a fost încununat de un spectacol de cântece și versuri închinate Marii Uniri și-n cinstea eroilor neamului, într-o atmosferă cu expoziție de icoane pe sticlă și pe pânză lucrate de către 28 elevi ale cele două școli, precum și lucrări literare- poezii, rugăciuni sau eseuri compuse de elevi, lucrări meșteșugărești- broderie cu tema Unirii.

Participanți în proiect sunt:

- 55 elevi de la Școala Gimnazială George Coșbuc coordonați de d-nele prof Jolopciuc Maria Viorica și Duruttya Martha.

- Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei- Prof. Irina Szemkovics.
15 elevi de la CSEI Sighet cu implicarea cadrelor didactice: Marfici Oresia, Băncilă Angela,Iacobus Ioana, Ulici Adina si Codrea Norica.

Spectacolul reprezintă încununarea proiectului „O mie de cuvinte pentru o sută de ani” ce face parte din Concursul Național Cultural Artistic intitulat „Unirea: libertate și unitate”, organizat cu prilejul anului omagial de către Sectorul teologic educaţional al Patriarhiei Române în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale având trei secțiuni: literară, artistică și multimedia.

Proiectul are și un caracter filantropic ce constă în contribuția parohiei cu o donație de costume populare autentice în valoare de 1500 lei pentru sprijinirea concursurilor școlare pentru promovarea tradiției populare a copiilor de la CSEI.

Concursul este doar la prima etapă- cea pe parohie, urmând să participe la etapa pe protopopiat și apoi pe Episcopie. Vor fi premiate la Patriarhie cele mai bune proiecte din fiecare episcopie.

Semnează,
Prof. Viorica Maria Jolopciuc
Pr. Pop Vasile Aurel

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet