"Avem promisiunea fermă în urma unor discuții avute cu alți colegi la Ministerul Economiei, Finanțelor și Afacerilor Externe că vom avea la Sighetu Marmației un nou pod peste râul Tisa, dar și un nou punct al poliției de frontieră. E vorba de investiții transfrontaliere suportate din granturi europene, cofinanțare internă și un procent de 5% din partea Ucrainei. Construcția unui nou pod peste râul Tisa care să ne lege cu Ucraina și de aici pe cale rutieră spre alte coridoare europene devine o necesitate, dar pot fi genul de investiții amortizate financiar la câțiva ani de funcționare. Am discutat aceste aspecte într-o întâlnire cu ministrul de Externe Titus Corlățean și am convingerea că proiectele noastre vor trece toate etapele de finanțare", a spus Zetea într-o conferință de presă.

De asemenea, Deputatul PSD Gheorghe Șimon a susținut că România are tot interesul să dezvolte relații de bună vecinătate cu Ucraina, iar județul Maramureș poate armoniza aceste relații prin crearea unei infrastructuri adecvate.

"Construcția unui nou pod rutier pe relația România-Ucraina ar putea reprezenta în viitor o creștere a schimburilor comerciale, accesul la resursele naturale în țara vecină, dar și o mai bună relație economică aptă să contribuie la beneficiul afacerilor de o parte și alta a graniței. Proiectul se bucură de susținere mai multor ministere și cred în perspective acestei relații dintre state" a spus Gheorghe Șimon.

Din județul Maramureș se poate ajunge în Ucraina prin punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmației, traversare făcându-se pe un pod cu singur sens de circulație, pod dat în folosință în perioda anilor 2000. Traficul feroviar dintre Maramureș pe singura cale ferată cu ecartament lat dintre cele două state a fost suspendat temporar.

Administrația CJ Maramureș mai are un proiect de construcție a unui punct de trecere a frontierei spre Ucraina, în comuna Poienile de sub Munte care ar putea fi cel mai înalt punct de trecere din România, la o altitudine de peste 1.800 de metri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet