În acest centru au fost cazați români veniți din străinătate în ultimele zile și care sunt originari din zona Maramureșului Istoric.

Între timp, Centrul de carantină nr. 1 de la internatul Liceului Tehnologic „Forestier” din Sighet a fost închis, toți cei cazați fiind externați, în condițiile în care nu li s-a efectuat cel de-al doilea test. Aceștia au primit „liber” de la DSP, primind o hârtie în acest sens care le permite libera circulație, în condițiile OM 3 / 24 martie 2020.

Din păcate, dezastrul și rămas în urmă și pagubele generate de către cei cazați vor trebui suportate de către autoritatea locală sigheteană. Mormane de de gunoi tronează atât în internatul liceului, cât și în preajma acestuia. Din păcate, gunoiul din centru nu poate fi ridicat de către prestatorul de servicii de salubritate, Herodot Grup SRL, din cauză că este considerat ca fiind deșeu periculos (posibil contaminat). Urmează ca o firmă specializată în deșeuri periculoase să vină să ridice gunoiul, pentru a fi transportat și incinerat, cel mai probabil la Dej (jud. Cluj).

Se pare că primarul municipiului Sighet, ing. Horia Scubli, nu este foarte insistent ca acea firmă specializată să vină să ridice acele deșeuri. Cel mai probabil că, în lipsa de acțiune a primarului, va interveni prefectul județului pentru ca deșeurile respective să fie ridicate. Până va veni acea firmă, deșeul „posibil contaminat” este împrăștiat de câinii vagabonzi și vânt, spre disperarea locuitorilor din zonă, cărora le este frică să nu se infecteze din cauza gunoiul care deja mustește.

SURSA FOTO pentru Centrul de carantină nr. 1: Atac la Cenzură

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și