Pentru elevii Liceului tehnologic forestier din Sighetu-Marmaţiei, „Şcoala altfel” înseamnă chiar o altfel de şcoală, asta pentru că miercuri, 20 aprilie, a avut loc inaugurarea Campusului şcolar, o lucrare de amploare realizată prin finanţare de la Guvernul României şi fonduri europene. La inaugurare, pe lângă oficialităţile locale, profesori, elevi şi reprezentanţi ai societăţilor de prelucrare a lemnului din municipiu, a fost prezent şi senatorul Liviu Marian Pop.

După tradiţionala tăiere a panglicii, invitaţii au fost primiţi cu pâine şi sare, iar preotul protopop ortodox Vasile Aurel Pop a ţinut o slujbă după care a sfinţit noua clădire. Cuvântările conducerii liceului şi ale invitaţilor au fost urmate de un scurt program artistic susţinut de elevii liceului.

Campusul şcolar, are 20 de săli de clasă pentru cei peste o mie de elevi, un cămin de 180 de locuri, cantină cu o capacitate de 120 de elevi pe serie, 10 garsoniere pentru profesori, sală de sport şi teren de tenis, ateliere de practică, laboratoare, sală de evenimente etc.

Valoarea totală a proiectului a fost de peste 19 miliarde de lei din care aproximativ 16 milioane fonduri europene, peste două milioane din partea Guvernului României şi aproape 400.000 contribuţie locală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și