După trecerea primului proiect de pe ordinea de zi, proiectul privind rectificarea bugetului local al municipiului, consilierul local Daniela-Onița Ivașcu i-a reproșat secretarului Primăriei, Sorin Rednic, că și-a anunțat candidatura pentru funcția de Primar printr-o postare pe rețeaua de socializare Facebook. Aceasta a mai arătat că, în opinia domniei sale, legea interzice înalților funcționari publici să își facă precampanie electorală în timp ce sunt în funcție și în special în timpul serviciului.

Sorin Rednic i-a replicat Danielei Onița-Ivașcu că nu a uzat de calitatea sa oficială și că în perioada campaniei electorale se va autosuspenda din funcție, conform legii. În această perioadă nu a făcut altceva decât să anunțe o posibilă candidatură a sa pentru fotoliul de primar din postura de independent.

Daniela-Onița Ivașcu a prezentat pe grupul de WhatsApp al consilierilor locali un răspuns la o reclamație pe care a formulat-o către Prefectul județului împotriva secretarului Primăriei, Sorin Rednic. Prefectul județului a decis să îl atenționeze pe Secretarul municipiului în sensul respectării legislației privind Statutul funcționarului public (vezi răspunsul Prefectului în facsimil la baza articolului).

Discuțiile au devenit aprinse culminând cu declarația Danielei Onița-Ivașcu care a spus că nu îi mai recunoaște lui Sorin Rednic calitatea de secretar al Primăriei. Aceasta a cerut consilierilor liberali să părăsească ședința. Consilierii liberali s-a conformat și au părăsit ședința, cu o singură excepție.

Deși exista în continuare cvorum suficient pentru ca ședința să se poată derula și după ieșirea liberalilor, ședința a fost anulată din cauză că președintele de ședință, Petru Tomșa, a părăsit și el ședința. Din această cauză, ședința de Consiliu local a fost anulată și reprogramată pentru luna august, când rolul de președinte de ședință va reveni altui consilier local.

Așadar, proiectele de HCL rămase în aer, vor fi dezbătute într-o viitoare ședință de Consiliu local. Printre acestea se află câte proiecte de HCL de importanță mare, fără de care orașul riscă să piardă câteva lucrări finanțate prin fonduri europene. Tot pentru luna august rămâne și proiectul de HCL privind desființarea Poliției locale din Sighet.

SIGHET - Ședința de Consiliu în care trebuia supus votului proiectul privind desființarea Poliției locale s-a anulat. Liberalii au părăsit ședința

Citește și

loading...