Ședința a început cu o informare prezentată de către primarul municipiului, Horia Scubli, cu privire la măsurile ce s-au implementat până în prezent pentru diminuarea riscului de infecție a populației cu CONVID-19.

În cadrul ședinței s-a hotărât alocarea în regim de urgență a sumei de 100.000 lei la dispoziția Comitetului local pentru situații de urgență în vederea efectuării achizițiilor necesare.

Consilierii locali Gavrilă Mihali și Iuga Nicolae au propus înființarea a trei puncte în oraș (corturi) în care să fie instalate recipiente cu soluții dezinfectante, la care să aibă acces orice trecător. Astfel, s-ar reduce riscul contaminării cu coronavirusul de tip nou CONVID-19, cetățenii având acces liber și nelimitat la a-și dezinfecta mâinile când trec pe lângă aceste puncte. Executivul Primăriei a arătat că, din păcate, există în acest moment o penurie pe piață în achiziționarea de dezinfectant, iar dacă situația se va debloca vor avea în vedere această propunere.

Totodată, consilierii locali prezenți au acceptat în unanimitate propunerea consilierului Iuga Nicolae de a se limita programul de lucru al restaurantelor, barurilor și a altor locație de genul acestora în fiecare zi până la ora 18:00. „Prin această decizie se vor evita aglomerările de oameni și de elevi în baruri și restaurante, cel puțin pe timpul serii, reducându-se astfel riscul de infectare cu acest nou virus, despre care știm sigur că este foarte periculos”, a declarat în ședință consilierul local.

Propunerea a fost avizată de către Consiliul local și transmisă Comitetului local pentru situații de urgență. Acesta din urmă a transmis propunerea către Comitetul județean pentru situații de urgență, care ar urma să ia o decizie în acest sens, cel mai probabil în cursul zilei de mâine, 13 martie a.c.

MENȚIONĂM CĂ ACEASTĂ DECIZIE NU VA AFECTA PROGRAMUL DE LUCRU AL SUPERMARKETURILOR, MAGAZINELOR ALIMENTARE, FARMACIILOR SAU A ALTOR UNITĂȚI ECONOMICE CU SCOP COMERCIAL SAU LUCRATIV. Acestea vor funcționa în continuare după programul obișnuit, luând măsurile suplimentare de dezinfecție, instituite în urmă cu două zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și