Străzile orașului de pe Tisa vor răsuna în 4 mai, începând cu ora 14:00, de vuietul motoarelor turate la maxim, motocicliștii dorind în acest fel a atrage atenția șoferilor cu privire la prezența lor în trafic. Mai ales într-un municipiu ca și Sighetu Marmației, sufocat de mașini și plin de șoferi care parchează pe unde le taie capul.

La eveniment vor lua parte motocicliștii de la cluburile din Maramureș, dar și din județele învecinate. Dorin Gherman, șeful Serviciului Rutier Maramureș, a precizat că deocamdată nu au existat evenimente rutiere în care să fie implicați motocicliști, fiind înregistrat un singur eveniment soldat cu rănirea motociclistului. Dar, susțin polițiștii rutieri, sezonul e abia la început, iar pe drumurile din Maramureș timp de cateva luni se vor vedea multe motoare, iar atenția șoferilor va trebui să fie dublă.

În altă ordine de idei, pentru motocicliștii maramureșeni urmează Campania „Să ne respectăm în trafic”, ajunsă în acest an la ediția a IX-a. Marșul moto va pleca din Debrecen (Ungaria) și va avea traseul Debrecen – Satu Mare – Sighet-Baia Mare-Zalău-Oradea-Fuzesgyarmat (perioada 16-17 mai).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet