Din păcate, primarul municipiului Sighet, Horia Scubli, pare depășit de situație și nu a luat în serios situația existentă. Abia după ce Sighet 247 a publicat un articol cu privire la faptul că Primăria nu comunică nimic, au apărut și pe site-ul instituției câteva comunicate destinate publicității.

Există situații deosebite în centrul de carantină: persoane care au nevoie să își facă anumite cumpărături: scutece pentru copiii mici, produse de igienă intimă, lapte praf, încărcarea telefoanelor cu minute etc. Aceste aspecte au fost inițial scăpate din vedere cu totul - a izola peste 100 de persoane nu se rezumă doar la a le asigura hrană, apă și cazare.

Sighet 247 s-a implicat în ajutorarea celor carantinați și a efectuat diverse cumpărături pentru aceștia.

„Este inadmisibil ca primarul municipiului să se trezească abia acum, când situația din centrul de carantină devine una disperată. Eu și Gavrilă Mihali, alături de alți colegi consilieri, solicităm astăzi o convocare de îndată a Consiliului local într-o ședință de urgență pentru a iniția o serie de măsuri menite să rezolve situația existentă la nivelul municipiului Sighet și, totodată, să putem debloca fonduri pentru diverse achiziții necesare pentru a putea proteja populația orașului împotriva infectării cu noul coronavirus COVID-19. Dacă primarul nu înțelege să ne convoace, deși vede că este depășit de situație, atunci nouă, consilierilor locali, ne revine obligația de a face acest lucru”, a declarat pentru Sighet 247 consilierul local Iuga Nicolae.

Menționăm totodată că locuitorii din zona Liceului tehnologic „Forestier” din Sighet sunt foarte speriați și nemulțumiți de faptul că se află în preajma centrului de carantină, deși nu există niciun pericolul asupra sănătății lor. Totodată, acest centru se va ocupa în totalitate în cursul zilei de astăzi, cel mai probabil, iar primarul municipiului nu a luat încă o decizie cu privire la alte locații unde vor fi izolați următorii cetățeni ce vor fi trimiși la Sighet pentru carantinare.

Primăria Sighet a emis un comunicat prin care cere cetățenilor să se informeze doar din surse oficiale și să respecte regulile stricte de igienă pentru a se proteja împotriva infectării cu COVID-19:

- spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun, sau cu soluții pe bază de alcool;
- când tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura și nasul cu pliul cotului sau cu o batistă de hârtie, apoi aruncați imediat batista și spălați-vă pe mâini;
- dacă aveți febră, tușiți și respirați cu greutate, mergeți la medic și spuneți-i medicului dacă ați călătorit recent în străinătate;
- evitați consumul de produse animale crude sau gătite foarte puțin. Carnea crudă, laptele crud (nefiert) și organele crude trebuie manevrate cu grijă, pentru a evita contaminarea cu alimente gătite.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și