Pe parcursul zilei de astăzi, 31 martie a.c., au apărut în presă informații conformă cărora Spitalul municipal Sighet ar fi fost declarat spital suport pentru internarea și tratarea pacienților infectați cu SARS CoV2. Informația este una falsă, de fapt Spitalul municipal Sighet apărând în al doilea ordin emis de Ministerul Sănătății, acesta fiind inclus în programul național de finanțare și administrare a pacienților cu infecții emergente și reemergente.

Practic, acest al doilea ordin modifică modul de finanțare al programelor naționale pentru pacienții care prezintă alte infecții grave (altele decât COVID-19), cum ar fi: TBC, HIV etc.

În cazul în care în Sighetu Marmației și în zonele Maramureșului Istoric vor fi identificați pacienți cu infecții de COVID-19, aceștia vor fi direcționați spre Spitalul de boli infecțioase din Baia Mare (cazurile mai puțin grave), respectiv la Clinica de boli infecțioase Cluj Napoca (cazurile grave).

Totodată, Spitalul de pneumoftiziologie din Baia Mare devine spital suport COVID-19. Acesta va prelua cazurile de pacienți suspecți sau confirmați COVID-19, care prezintă alte afecțiuni medicale pentru care se impune tratament medical imediat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și