Un tânăr de 27 de ani, care se deplasa cu un autoturism pe raza oraşului, a surprins şi accidentat un pieton de 18 ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure. În urma impactului, tânărul accidentat a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că pietonul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii continuă cercetările.

Indisciplina pietonilor, respectiv traversările neregulamentare reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor de circulaţie produse pe raza judeţului. Pentru prevenirea acestui gen de evenimente, poliţiştii rutieri organizează frecvent acţiuni care au ca scop conştientizarea pietonilor asupra necesităţii respectării normelor rutiere şi a conducătorilor auto asupra consecinţelor neacordării priorităţii de trecere pietonilor.

Astfel, în urma unor activităţi desfăşurate pe parcursul zilei de ieri, poliţiştii sigheteni au aplicat participanţilor la trafic 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 7 500 de lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut două permise de conducere şi au retras patru certificate de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere fără permis, pe numele unui sighetean de 26 de ani, depistat în timp ce se deplasa cu un autoturism pe raza localităţii de domiciliu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și