Ieri, 20 mai 2015, la nivelul Sectorului P.F. Valea Vişeului, judeţul Maramureş, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 13.00, lucrătorii noştri au observat, în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Crasna Vişeului, trei persoane care transportau spre interiorul ţării două colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a acestora, moment în care bărbaţii au abandonat coletele (doi saci) și au încercat să fugă în direcții diferite.

În urma acţiunii, au fost reţinuți doi cetăţeni români V. B. de 55 de ani și I. S. de 27 de ani, iar la scurt timp identificat și cel de-al treilea bărbat I. B. de 32 de ani, toți trei domiciliați pe raza jud. Maramureș.

Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene despre caz în vederea efectuării în comun a cercetărilor.

În zonă, poliţiştii de frontieră au descoperit doi saci care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană, care, în urma inventarierii s-a constatat că erau plini cu 440 pachete țigări, marca Viceroy, în valoare de aproximativ 4.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei trei maramureșeni sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și ieșire/intrare din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și