Ieri, 17 ianuarie, poliţiştii Biroului Judeţean Poliţie Transporturi Maramureş, împreună cu cei din cadrul Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Sighetu Marmaţiei, au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări în zona limitrofă căii ferate, precum şi în trenurile de călători care circulau pe relaţia Valea Vişeului – Sighetu Marmaţiei.

Astfel, într-un vagon de tren, a fost depistat un bărbat de 49 de ani din Valea Vişeului, care transporta 230 pachete cu ţigări, netimbrate în România, de provenienţă ucraineană. Poliţiştii au confiscat ţigările, în valoare de 2 600 de lei şi au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

Alte două persoane, un bărbat de 71 de ani şi o femeie de 52 de ani, ambii din Valea Vişeului, care aveau asupra lor ţigări de provenienţă ucraineană, au fost depistaţi de poliţişti după ce au coborât din tren. În urma controlului efectuat, poliţiştii au găsit asupra lor 66 respectiv 35 pachete cu ţigări netimbrate în România.

În ambele cazuri ţigările au fost confiscate iar cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în sumă de 2 000 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet