Întâmplarea a avut loc ziua în amiaza mare, atunci când traficul rutire nu este deloc unul lejer în municipiul de pe Tisa. “Luni după amiază, în jurul orei 15.30, pe strada Bogdan Vodă din Sighetu Marmației, a fost depistat un tânăr în vârstă de 28 de ani, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie. Pe numele său a fost întocmit dosar penal”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

# Până la 3-4 infracțiuni rutiere pe zi…

Nu numai în zona Sighetului s-au înregistrat, în ultima vreme, astfel de situații. În urmă cu ceva timp, poliţiştii Postului de Poliţie Satulung, care desfăşurau activităţi de patrulare pe raza localităţii Finteuşu Mic, au oprit pentru verificări autoturismele aflate în trafic. La volan unuia dintre autoturisme a fost identificat un tânăr din Coltău, de 27 de ani, iar în calitate de pasager se afla proprietarul autoturismului. Verificările poliţiştilor au relevat că aceştia nu deţin permise de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Pe numele lor poliţiştii au fost întocmit dosare penale.

Mai grav este când cel aflat la volan nu numai că nu are permis, dar este și bine aghizmuit de gradele din alcool. Un exemplu recent îl are ca protagonist pe un tânăr în vârstă de 20 de ani din Gârdani. În parcarea unui imobil de pe bulevardul Unirii din Baia Mare, el a efectuat manevra de mers cu spatele şi a acroşat un autoturism parcat regulamentar. Testarea cu aparatul etilotest a relevat că acesta avea o concentraţie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Cu toate că ultimele ore au fost, să zicem, ceva mai liniștite, sunt și zile în care, oamenii legii au de a face cu câte trei, patru cazuri de infracțiuni rutiere, zilnic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și