* În data de 6 martie a.c., la nivelul ITPF Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, un echipaj mobil al poliţiei de frontieră de la Sectorul PF Sighet a identificat în trafic, pe raza localităţii Tisa, jud. Maramureş, un autoturism marca Volkswagen, despre care existau informații că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

Polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase, însă, conducătorul auto a ignorat semnalele legale şi a continuat deplasarea în mare viteză. Autoturismul a fost blocat pe o stradă de pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei, la volanul acestuia aflându-se A.P., de 17 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

În urma verificării autoturismului au fost descoperite 2 baxuri cu ţigări, iar în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 1.000 pachete țigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 9.100 lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, întreaga cantitate de ţigări fiind ridicată în vederea confiscării. Totodată, polițiștii de frontieră îl cercetează pe tânăr pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

* La scurt timp, o altă patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul aceluiaşi sector a oprit pentru control, pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei, un autoturism marca Volksvagen, condus de Dorel R., de 26 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

Sub capota autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse 500 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 4.500 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

* În cadrul aceleiaşi acţiuni, în jurul orei 14.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localităţii Petrova, jud. Maramureş, un autoturism marca Volkwagen, înmatriculat în Romania, condus de Maria C., în vârstă de 34 ani, domiciliată pe raza judeţului Maramureş.

În urma verificării maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe spații special amenajate în care au putut fi observate pachete cu ţigări, motiv pentru care persoana în cauză împreună cu maşina a fost duse la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunţit.

Astfel, au fost descoperite, ascunse în locuri special amenajate în bara spate, în rezervor şi în bord, cantitatea de 699 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În continuarea verificărilor, Maria C. a declarat că la domiciliul mai deţine încă 300 de pachete cu ţigări, pe care le-a predat de bună voie poliţiştilor de frontieră.

Întreaga cantitate de ţigări, 999 pachete, de provenienţă ucraineană, în valoare de 9.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracțiunii de contrabandă.

De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

* În ziua de 6 martie, o patrulă a poliţiei de frontieră de la S.P.F. Brodina a observat, în jurul orei 17.00, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, un grup de persoane care se deplasa de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit, moment în care lucrătorii noștri au executat patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Nici de această dată persoanele în cauză nu s-au oprit, și profitând de terenul accidentat și zona împădurită, au reușit să se întoarcă pe teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp au fost anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment.

În zona respectivă, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.800 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 96.800 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare lucrătorii noștri desfășoară activități în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și