Primul incident s-a petrecut imediat după ora 22, când mai mulți rromi s-au luat la bătaie pe fondul unui conflict spontan în fața secției de Pompieri militari din municipiu. Conflictul a degenerat, lăsându-se cu răniți, în momentul în care cei implicați s-au înjunghiat și tăiat unii pe ceilalți cu sticle de bere sparte.

Deși zona era plină de oameni, nimeni nu a avut curajul să intervină pentru a-i calma pe scandalagii, iar pompierii urmăreau pasiv bătaia în desfășurare la poarta lor, zicând că ei nu au nicio atribuție în acest sens.

La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj de poliție cu un autoturism Dacia Logan. Deși autoturismul Poliției se deplasa cu semnalele acustice și vizuale în funcțiune, acesta a fost izbit din plin în sensul giratoriu de lângă secția de Pompieri de către un autoturism marca Opel cu numere de Brașov. Șoferul autoturismului Opel a declarat că nu a observat mașina de Poliție din cauză că era preocupat să urmărească bătaia încă în desfășurare din poarta pompierilor sigheteni.

În urma accidentului ambele mașini implicate au fost avariate, din fericire neînregistrându-se răniți. La fața locului au mai apărut imediat un echipaj al Poliției locale și unul al Poliției rutiere. Polițiștii au reușit în cele din urmă să îi calmeze pe scandalagii, urmând să ia măsurile legale care se impun.

În același timp, un alt accident de circulație s-a înregistrat în fața librăriei „Luceafărul” din municipiu. Un autoturism, aflat pe banda stângă de mers a virat dreapta pentru a intra în curtea unui imobil, fiind acroșat de un alt autoturism care îl depășea pe banda din dreapta. Ambele autoturisme au fost avariate iar ocupanții din cele două autoturisme au început să se acuze unii pe ceilalți privind vinovăția producerii evenimentului. După acuze s-a trecut la înjurături și ulterior la o bătaie generală între aceștia. Aceasta, în timp ce polițiștii se ocupau de scandalagiii din fața secției de Pompieri.

Ca să fie scenariul complet, în același timp polițiștii au fost informați despre petrecerea unei tâlhării în zona Școlii generale Nr. 9. Echipajele de poliției ale municipiului au fost copleșite de evenimentele petrecute, făcând cu greu față solicitărilor.

Această experiență nedorită impune reorganizarea turelor de noapte în Poliție și Jandarmi, cel puțin pe perioada de weekend, când scandalurile în Sighet sunt la ordinea zilei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și