În acest context au fost oprite şi verificate mai multe autovehicule cu care era transportat material lemnos. Pentru abateri de la prevederile Legii 171/2010, unui şofer care transporta material lemnos i-au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9 000 de lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au dispus confiscarea celor peste 8 m.c. lemn, transportat ilegal.

Alţi 47 de m.c. lemn au fost confiscaţi săptămâna trecută în cadrul unor acţiuni similare desfăşurate de poliţişti la Vişeu de Sus, Borşa şi Suciu de Sus.

Aproape 370 de intervenții la evenimente pentru polițiștii maramureșeni, în ultima săptămână

În săptămâna 13-19 mai a.c. polițiștii maramureșeni au intervenit la 369 de evenimente semnalate pe raza județului, în 194 de cazuri fiind vorba de sesizarea unor infracțiuni de natură judiciară sau privind siguranța publică și rutieră. Cele mai multe intervenții, 285, au fost la evenimente semnalate prin sistemul de urgență 112.

Totodată în săptămâna care a trecut polițiștii au organizat pe raza mai multor subunități, 40 de acțiuni punctuale pe domenii de activitate/infracționalitate: siguranța traficului rutier, comerț ilicit, delicte silvice etc., în cadrul cărora au aplicat peste 1.200 de amenzi pentru abateri de natură contravențională.

Polițiștii rutieri au intervenit pentru cercetarea a 18 accidente rutiere, din care patru soldate cu răniri grave. În urma acțiunilor organizate și desfășurate pe această linie au fost constatate 24 infracțiuni rutiere din care cele mai multe de conducere sub influența băuturilor alcoolice, fiind reținute 81 permise de conducere și 19 certificate de înmatriculare.
Polițiștii de investigații criminale desfășoară cercetări pentru soluționarea a aproape 40 de cazuri de furt înregistrate săptămâna trecută, cele mai multe din locuință, urmate de cele din auto și din societăți comerciale/magazine. Întrucât majoritatea furturilor sesizate s-au comis pe fondul neatenției sau neasigurării bunurilor de către proprietari, polițiștii de prevenire recomandă cetățenilor să fie vigilenție, să nu lase bunuri la vedere în autoturisme și să-și asigure locuințele și ziua și noaptea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet