Programul vizitei a cuprins discuții cu Primarul municipiului Sighet, Horia Scubli, cu reprezentanții rutenilor din Maramureș, dar și cu Consiliul local și cu oamenii de afaceri.

La finalul vizitei a fost organizată o conferință de presă în Sala „Transist” a Primăriei Sighetu Marmației. Ambasadorul rus a răspuns întrebărilor venite din partea oamenilor de afaceri, consilierilor și jurnaliștilor și i-a încurajat pe oamenii de afaceri sigheteni să lege relații economice cu agenți economici din Federația Rusă, lucru benefic pentru ambele părți.

O întrebare a vizat relaxarea regimului de vize impus românilor de către Federația Rusă, ambasadorul arătând că Rusia este dispusă să elimine obligativitatea vizelor pentru cetățenii europeni, cu condiția ca și Uniunea Europeană să facă același lucru.

La întrebarea adresată de către Sighet 247 cu privire la o posibilă înfrățire a Sighetului cu un oraș din Federația Rusă, ambasadorul Kuzmin a arătat că dacă autoritatea locală va fi interesată de o eventuală înfrățire, dânsul va face toate diligențele necesare ca acest lucru să se înfăptuiască. Totodată dânsul a mai atras atenția asupra faptului că în ultimii zeci de ani s-au făcut numeroase astfel de înfrățiri, însă din păcate foarte puține dintre acestea sunt funcționale, nu doar pe hârtie.

Programul ambasadorului rus în Sighet se va încheia cu vizite la „Memorialul Victimelor Comunismului”, „Muzeul Maramureșului” și alte întâlniri cu caracter privat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet