Grupul infracțional care efectuează spargerile nu a fost încă identificat de către polițiști. Conform unor surse din cadrul Poliției municipiului Sighet, polițiștii au mai multe piste în lucru și aceștia nu exclud ca spargerile să fie efectuate de către indivizi din alte localități, pe mână cu găști locale, care le dau ponturile.

Au fost vizate mai multe case și apartamente din Sighet, acestea fiind călcate de hoți în lipsa proprietarilor. Modul de operare este simplu: spărgătorii intră în apartamente sau case cu chei potrivite, neexistând urme de forțare a ușilor. Acest fapt arată că vorbim de profesioniști într-ale „meseriei”, deoarece spărgătorii nu lase prea multe urme pe care polițiștii să le cerceteze.

Hoții, odată intrați în casă sau apartament, răvășesc totul, căutând bani, bijuterii sau bunuri de valoare mare. Un sighetean, care de curând a fost călcat de către această bandă de spărgători, a declarat pentru Sighet 247 că atunci când s-a întors acasă după ce a lipsit o zi, fiind plecat în Baia Mare, a găsit ușa apartamentului deschisă și totul răvășit: sertare, haine, diverse bunuri, toate aruncate pe jos de către hoți în căutarea acestora după bani, bijuterii sau bunuri de valoare. Acestuia i-au fost furate bijuteriile din aur ale soției și o anumită sumă de bani, care a fost bine ascunsă, însă descoperită de către hoți.

Sighet 247 va ține cititorii săi la curent cu evoluția anchetei existente la nivel de Poliție privind aceste spargeri din municipiu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și