Chestorul general de poliție, Ioan Buda, șeful Poliției de Frontieră, a demisionat joi din funcție, potrivit unui comunicat al Poliției. Demisia lui Buda vine după ce în ultimele săptămâni poliția de frontieră a avut de-a face cu cozi uriașe ale românilor care se întorceau din vestul Europei, pe fondul restricțiilor de circulație impuse atât de România, cât și de statele vecine.

Comunicatul integral al Poliției de Frontieră:

În cursul acestei zile, chestorul general de poliție Ioan BUDA și-a înaintat demisia din funcția de inspector general al Poliției de Frontieră Române, din motive personale.

La final de mandat, chestorul general de poliție Ioan BUDA transmite polițiștilor de frontieră întreaga sa apreciere pentru efortul depus și pentru profesionalismul de care au dat dovadă constant.

De asemenea, chestorul general de poliție Ioan BUDA mulțumește pentru implicare și pentru sprijin tuturor colaboratorilor instituționali, celor din rândul societății civile, dar și organizațiilor profesionale și sindicale ale polițiștilor.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, raportul a fost înaintat, pentru aprobare, ministrului afacerilor interne.

Comunicatul integral al Ministerului de Interne:

Ca urmare a evaluării situației operative realizate la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, s-a dispus eliberarea din funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a domnului chestor general de poliție Ioan BUDA începând cu data de astăzi, 21 mai 2020.
La solicitarea ofițerului, domnul ministru al afacerilor interne, Ion Marcel VELA, a aprobat solicitarea de demarare a formalităților pentru încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare, începând cu data de 1 iunie 2020.
Atribuțiile funcției de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliție Liviu BUTE, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet