Recent, Silviu Pontoș, elev în clasa a X-a B a participat la etapa națională a Olimpiadei de Informatică Aplicată AcadNet 2021, la secțiunea calculatoare unde s-a clasat pe locul II.

Concursul de rețelistică și programare AcadNet, ajuns la ediția a 15-a, a este cel mai deschis proiect de selecție a tinerilor performer ce practică programarea în rețele de calculatoare, configurare software pentru dispozitivele inteligente de comunicații.

Concursul este susținut de MEN, Universitatea Politehnică din București și sponsori din industria IT. Tinerii studenți din Universitatea Politehnică împreună conducerea Facultății de Automatică și Calculatoare formează o echipă foarte competentă care elaborează subiecte teoretice și practice și evaluează proiectele elevilor concurenți.

În același timp, concurenții participă la seminarii interactive și la sesiuni de jocuri logice coordonate de de profesori si studenți ai Universitatii.

Silviu Pontoș este unul dintre cndv-iștii pasionați de tot ceea ce înseamnă cunoaștere, fiind implicat într-o serie de proiecte care vizează și latura umanistă: de curând a participat la un workshop de istorie organizat de Academia Civică, de asemenea face parte din una dintre echipele înscrise la festivalul de booktrailere Boovie.

Silviu Pontoș va participa și la etapa internațională a concursului AcadNet.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet