Acţiunea de protest, de data aceasta autorizată, a început de la ora 10.00, în faţa Punctului de Trecere a Frontierei Sighet. Aproximativ 80 de persoane s-au adunat la graniţă exprimându-şi nemulţumirile de noile reglementări intrate în vigoare de la data de 15 februarie. Protestatarii se plâng că nu îşi mai pot face cumpărături la preţuri mai mici din Ucraina şi îi acuză în continuare pe vameşi de exces de zel.

Potrivit legislaţiei în vigoare, aceştia pot introduce mărfuri pentru consumul personal doar o dată la şapte zile, iar valoarea acestora să nu depăşească suma de 300 euro. De acum, pot fi introduse în ţară două pachete de ţigări, un litru de alcool cu concentraţie de peste 22%, doi litri de alcool cu o conentraţăie mai mică de 22%, patru litri de vin, 16 litri de bere, carburantul din rezervorul standard plus încă zece litri, un kilogram de zahăr şi alte bunuri a căror valoare să nu depăşească suma de 300 euro.

„Suntem decişi să continuăm protestele în speranţa de a determina Autoritatea Vamală să revină asupra acelei reglementări prin care ni se interzice introducerea în ţară a mai multor produse alimentare. Suntem categorii sociale defavorizate şi faptul că ne făceam cumpărăturile din Ucraina ne ajuta să trăim de la o lună la alta. Acolo, produsele alimentare sunt mult mai ieftine şi ne descurcăm să trăim dintr-o pensie de 400 lei. Ne cumpărăm macaroane, zahăr, ulei, făină, tot ce trebuie într-o bucătărie. Să le fie ruşine, că îşi bat joc de noi. Noi nu facem contrabandă şi nici nu trasformăm asta într-o afacere” a declarat un protestatar.

Pentru a asigura un climat de siguranţă şi ordine publică, în zona în care au loc manifestările, acţionează mai multe echipaje ale poliţiei şi jandarmeriei. Acţiunile de protest au demarat vinerea trecută când în jur de 100 de sigheteni au criticat modul în care vamesii efectueaza controale în zonele intime dar şi ultimele modificări impuse de Autoritatea Vamală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet