Unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a vizat contribuția Consiliului Județean Maramureș la diferite acțiuni acțiuni din rezerva bugetară, fiind aprobată alocarea sumei de 450.000 lei către municipiul Sighetu Marmației, în scopul construirii platformei integrate de biologie moleculară pentru testarea infecțiilor cu virusul Sars-COV-2.

Noul laborator va funcționa în cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmației. Administrația locală a municipiului a oferit asigurări, încă de săptămâna trecută, privind existența necesarului de personal de specialitate pentru operaționalizarea laboratorului, urmând să demareze procesul de identificare a furnizorilor de echipamente. Astfel, Maramureșul va deveni unul dintre județele fruntașe privind capacitatea de testare a infecțiilor cu noul coronavirus.

Deși procedura de testare folosind aparatele Real Time PCR este coordonată la nivel național, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a menționat că își dorește testarea unui număr cât mai mare de maramureșeni.

„Procedurile de testare prin laboratoarele de biologie moleculară sunt adoptate la nivel național, de către Ministerul Sănătății împreună cu comitetele naționale de intervenții în acestă situație de criză și prevăd, astăzi, testarea exclusivă a persoanelor care prezintă simptome de îmbolnăvire. Eu nu sunt de acord cu acestă abordare și îmi doresc ca un număr cât mai mare de maramureșeni să poată să fie testați, motiv pentru care depunem eforturile necesare pentru dotarea cât mai multor spitale din județ cu aparate de testare Real Time PCR. Sper să ajungem să ne aliniem țărilor care prin testarea în masă, încep să învingă această pandemie”, a declarat Gabriel Zetea, șeful administrației județene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet