„Recent am demarat una din investiţiile cele mai trebuincioase oraşului nostru: parcarea din spatele Finanţelor Publice, cu acces de pe strada Gheorghe Şincai. Odată parcată maşina acolo, se poate ieşi, în calitate de pieton pe strada pietonală (Corneliu Coposu) şi în zona centrală, desigur. Capacitatea va fi de peste 130 de autoturisme şi va permite un acces fluent şi civilizat în zona centrală. Sperăm ca în 60 de zile să putem invita sighetenii să parcheze în zona respectivă”, a spus primarul din Sighet, Horia Scubli.

El a adăugat că va fi o parcare cu plată, „dar preţurile vor fi simbolice. Vrem să adunăm nişte bănuţi, să mai putem face şi altele”. Pe reţelele de socializare, sighetenii au mai cerut toalete publice, dar şi mai multe locuri de joacă sau parcări.

Şi cum reţelele de socializare au devenit locul preferat al oamenilor pentru a-şi exprima doleanţele atunci când vine vorba de oraşul sau comuna în care locuiesc, au fost sigheteni care au ridicat unele probleme existente în oraş.

Dorina spune: „Eu vă mai supun atenţiei strada din spatele cimitirului, care dă spre gară. Este cumplit de circulat pe acolo. Vrem să ducem o floare celor plecaţi dintre noi, să aprindem o lumânare, drumul e cumplit, cu gropi adânci”.

Attila continuă: „Încă vreo două parcări de astea pe străzile paralele cu centrul şi am scăpa de traficul greoi”. Răspunsul la problema ridicată de Attila a venit de la edilul din Sighet: „Încercăm să identificăm asemenea terenuri sau să achiziţionăm, dar nu este nici uşor şi nici ieftin!”.

„Ştiu cum este cu asfaltarea. Nu intru în amănunte, dar seamănă situaţia cu cea a gazului (care era ieftin în sobe). Şi am cumpărat totul, de la ţeavă până la proiecte şi am băgat gazul până la urmă. Acum este totul al lor. Dar din cauza legislaţiei anilor respectivi. Ce vreau să spun este că nu mai avem putere şi drepturi să asfaltăm noi!”, a concuzionat Daniel.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și