Prin realizarea acestui obiectiv se urmăreşte îmbunătăţirea aspectului general al zonei şi maximizarea potenţialului cartierului de locuinţe colective din împrejurimi, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi socializare pentru locuitorii cartierului prin asigurarea accesului copiilor la echipamente de joacă de ultimă generaţie cu un aspect plăcut şi care să respecte normele de siguranţă.

Zonele cu caracter public asigură comunităţii spații în care cetăţenii să se întâlnească, să socializeze, să formeze grupuri locale de implicare în evoluţia cartierelor în care locuiesc. Astfel, pe lângă amenajarea locurilor de joacă pentru cei mici, în acest proiect a fost prevăzută amenajarea unei zone pentru adulţi dotată cu bănci şi mese de şah, dotarea zonei cu mobilier urban nou, reamenajarea zonelor verzi, delimitarea zonei parcului cu gard viu, amenajarea aleilor cu pavaj, precum şi reamenajarea locurilor de parcare adiacente.

În elaborarea studiului s-au avut în vedere două scenarii, care au avut la bază evoluţiile factorilor ce pot influenţa direct sau indirect cest proiect:

- Varianta I, constă în amenajarea şi extinderea suprafeţei de joacă prin folosirea suprafeţei existente ca strat suport şi amenajarea suprafeţelor noi pe un strat suport din pietriş spălat, având ca suprafaţă de traumă dale cauciucate.

- Varianta II, constă în amenajarea şi extinderea suprafeţei de joacă prin realizarea unei platforme din beton in zonele suprafeţelor de trauma, pe care se va turna pardoseală elastică din cauciuc tip tartan.

Valoarea investiţiei se ridică la suma de 872.591,02 lei, din care consturile aferente construcţiei şi montajului este de 403.315,67 lei. Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și