Pentru realizarea Studiului de Fezabilitate a acestui proiect a fost semnat un parteneriat între Consiliul Judeţean Maramureș și Primăria Sighetu Marmației, fiecare parte implicată alocând suma de 177.500 euro. Din grupul de lucru fac parte reprezentanţi ai CJ Maramureş, ai Primăriei Sighetu Marmaţiei precum şi ai firmei de proiectare.

Varianta de ocolire a municipiului Sighetu Marmației vizează realizarea a peste 15 km de centură rutieră prin care se va face legătura cu cele două drumuri naționale care tranzitează oraşul (DN 18, care face legătura cu Vișeu – Borșa – Baia Mare și DN 19, care face legătura cu Negreşti Oaş – Satu Mare), precum și cu noul pod ce urmează a fi construit peste Tisa.

În cadrul întâlnirii de ieri au fost discutate şi analizate toate punctele obligatorii din Planul Urbanistic General al municipiului Sighetu Marmaţiei, condiţiile de sincronizare cu variantele ce vor fi propuse spre avizare în CTE – CNAIR, inclusiv legarea cu noul pod peste Tisa.

A urmat vizita în teren în cadrul căreia au fost parcurse toate traseele menţionate în tema de proiectare prin localizarea celor două amplasamente propuse: intrarea dinspre Baia Mare pe DN18, km 58+980, până la punctul de pornire a celei de-a doua variante, respectiv DN19 km 233+600 pe strada Avram Iancu. Au fost luate în calcul şi alte variante care ţin cont de configuraţia reliefului, a zonelor industriale existente sau aflate în dezvoltare şi a zonelor rezidenţiale.

Miercuri 25 mai a fost semnat ordinul de începere a serviciilor şi s-a stabilit ca în următoarea perioadă prestatorul să efectueze un studiu de trafic şi să vină cu propuneri privind variantele de traseu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și