În ședința de Consiliu local din 22 decembrie 2021 a fost aprobată Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție precum și principalii indicatori tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii “Lucrări de reparaţii şi amenajare alee – Refacerea zonei pietonale și auto a străzii Vasile Alecsandri din Sighetu Marmației”.

Urmare a intervențiilor prevăzute în proiect, va fi reabilitată una dintre cele mai intens circulate zone din oraș, aflată în imediata apropiere a 3 instituții de învăţământ și transformarea acesteia într-o piaţetă modernă, dotată cu spaţii de recreere și zonă verde. Astfel zona va deveni atractivă atât pentru sigheteni, cât și pentru turiştii aflaţi in tranzit prin oraş şi care doresc să descopere produsele locale și tradiționale expuse spre vânzare de producătorii locali.

De asemenea, această revigorare a spaţiului public, în care se întâlnesc o multitudine de culturi, este imperios necesară nu doar în vederea creşterii calității confortului populaţiei, ci și pentru a răspunde actualelor reglementări și cerinţe din punct de vedere sanitar.

Lucrările ce vor fi executate prevăd înlocuirea carosabilului, reamenajarea zonei și crearea de spații de recreere pe tronsonul dintre Internatul Liceului Regele Ferdinand și strada Mihai Viteazu, în prima porțiune a străzii dorindu-se crearea unei piaţete care să poată fi utilizată în multiple scopuri.

Valoarea investiţiei se ridică la suma de 720.298,98 lei, din care constul aferent construcţiei şi montajului este de 501.884,34 lei. Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și