Anunţul a fost făcut de către primarul municipiului, Horia Scubli, care a precizat, pentru Glasul Maramureşului, că nu este deloc mulţumit de modul cum arată municipiul, urbanistic vorbind.

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Sighet din ultima zi a lunii ianuarie s-a aflat şi un proiect de hotărâre privind iniţierea demersurilor de actualizare a Planului Urbanistic General al municipiului, precum şi a Regulamentului local de urbanism aferent, aprobat prin Hotărârea 61 din 2013 a CL Sighetu Marmaţiei.

„Eu nu am fost de acord cu anumite restricţii care existau în acea hotărâre din 2013, pentru că, dacă eu am bani, cumpăr cinci parcele de teren, una lângă alta şi îmi fac casă. Dar asta nu înseamnă că restul Sighetului, care nu are teren, să nu construiască. De asta mi-a trebuit o hotărâre de Consiliu Local, prin care CL să fie de acord să intervenim asupra regulamentului din PUG şi să reducem la suprafaţa minimă cerută de lege. Că nu poţi să îi spui omului să îşi facă casă numai pe atâta teren cât îi spun eu. Se solicită modificarea Regulamentului, pentru a face permisivă şi mai accesibilă activitatea de construire. Atâta tot.”, a explicat, pentru ziarul nostru, primarul Horia Scubli.

El a menţionat că Planul Urbanistic General actual corespunde cerinţelor administraţiei locale, doar că nu „corespundea cerinţelor noastre acel regulament, care devenea restrictiv pentru o anumită categorie de terenuri”.

Întrebat fiind dacă administraţia locală este mulţumită de modul cum arată municipiul de pe Tisa, urbanistic vorbind, Horia Scubli a spus: „Nu sunt mulţumit deloc. Pentru că avem două zone, zona nouă şi zona veche care nu interferează deloc una cu alta. Am un plan, tot aşa surpriză, privind readucerea zonei vechi la farmecul anilor 1930-1940, perioada de înflorire a Sighetului”.

Ca şi planuri de viitor, edilul a recunoscut că îşi doreşte să existe o mică platformă industrială, doar că principala problemă o reprezintă lipsa terenurilor disponibile. „Îmi doresc să identificăm o zonă de teren, nu foarte mare, undeva între 10-15 hectare, unde să pot să fac o mică platformă industrială, pe care să o punem la punct. Sighetul e între două ape şi e destul de dificil să găsim teren disponibil”, a concluzionat primarul Sighetului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet