Cazul a fost semnalat la 112 de un bărbat, care a anunțat că în zona Sighet, "La Lopeți", este un bărbat împușcat cu multiple plăgi, instabil și cu semne vitale extrem de slabe. El era la o partidă de vânătoare.

Accesul la accidentat, pe o porțiune de mai bine de 3 km și jumătate se poate face doar cu autoutilitare 4x4.

Având în vedere situația accidentatului s-a solicitat sprijin aero de la baza Târgu Mureș.

Salvatorii montani au ajuns împreună cu echipajul de la Ambulanță Sighetu Marmației și cu echipajul de la Poliția Sighetu Marmației la victima la ora 08.40.

Victima avea răni incompatibile cu viață fiind găsită decedată.

După protocolul care se instituie în astfel de cazuri, salvatorii montani vor transporta victima până la echipajul IML.

ACTUALIZARE

Bărbatul decedat are 71 de ani, iar cel care a sunat la 112 să anunțe incidentul a fost chiar cel care l-a împușcat, un bărbat de 66 de ani.

Ce spune IPJ Maramureș

Azi, 05 octombrie, ora 07.25, Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș a fost sesizat de către un bărbat de 66 de ani, cu privire la faptul că în timp ce se afla la vânătoare si-a împușcat accidental colegul, in vârstă de 71 de ani.

Din păcate în urma leziunilor suferite victima a decedat.

Din verificările efectuate până în acest moment, polițiștii au constatat faptul că cei doi bărbați se aflau la vânătoare în locul numit "La Lopeți" din municipiul Sighetu Marmației, fără a deține autorizație în acest sens.

Bărbatul de 66 de ani este deținător legal de arme și muniții de vânătoare.

În cauză polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă, uz de armă letală fără drept și braconaj cinegetic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet